کد خبر 991839
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰
سینما نمایه

چند روز قبل یک فقره دیگر از آمارهای من‌درآوردی برخی از مراکز فرمایشی در غرب انتشار یافت که در آن، لیست به اصطلاح کشورهای دارای بیشترین سانسور مطبوعات درج شده بود.

به گزارش مشرق، فیلمی به نام «اسرار رسمی» ساخته «گاوین هود» بر اساس کتابی تحت عنوان «جاسوسی که سعی کرد یک جنگ را متوقف کند» که به تازگی در سینماهای جهان به اکران عمومی درآمده، فاش می‌کند چگونه سانسور شدید در رسانه‌های آمریکا و انگلیس باعث شد تا جنگ و اشغال خانمان براندازی که می‌توانست اتفاق نیفتد، در اوائل سال ۲۰۰۳ آغاز شد.

جنگی که به اشغال ۱۵ ساله عراق و کشته‌شدن بیش از یک و نیم میلیون نفر از مردم بی‌گناه و هزاران نفر از سربازان‌ اشغالگر و ویرانی ساختارهای زیربنایی این کشور و همچنین به میدان آمدن گروه‌های ‌تروریستی مانند داعش و دهها هزار جنایت تکان‌دهنده انجامید. جنگی که هنوز هم‌گریبان بخش مهمی از کشورهای غرب آسیا و همچنین دیگر نقاط جهان را گرفته.

در فیلم «اسرار رسمی» یک مترجم سرویس امنیت ملی انگلیس (معروف به ستاد کل ارتباطات) به نام «کاترین گان» (با بازی کایرا نایتلی، هنرپیشه معروف آمریکایی) به یک ‌ایمیل به تاریخ ۳۱ ژانویه از سوی مدیر آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا دست پیدا می‌کند که در آن صریحا به برنامه تحت فشار قرار دادن اعضای شورای امنیت سازمان ملل از طریق جاسوسی و کسب اطلاعات خصوصی از آنان توسط سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس‌ اشاره شده تا شورای امنیت ناگزیر از صدور مجوز حمله به عراق به دلیل وجود سلاح‌های کشتار جمعی در آنجا گردد. سلاح‌هایی که هیچگاه اثری از آنها در عراق پیدا نشد!


«کاترین گان» با قبول همه خطر عظیم افشای این راز، خبر یاد شده را به نشریه «ابزرور» می‌دهد تا آن را در تاریخ اول مارس ۲۰۰۳ یعنی ۱۹ روز پیش از حمله آمریکا و متحدانش به عراق انتشار دهد. خبر همچون نارنجکی در میان همهمه و قیل و قال آمریکاییان برای حمله به عراق منتشر شده و می‌توانست کاری کند تا آن جنگ مهلک هیچگاه در نگیرد اما چنین نشد! چرا؟


جان شوارتز در «اینترست» می‌نویسد:


«این پرسش هم در فیلم «اسرار رسمی» و هم در واقعیت یک پاسخ اصلی دارد: سانسور در رسانه‌های جریان اصلی در آمریکا. فیلم «اسرار رسمی» به خوبی نقش مخرب ایدئولوژیک رسانه‌های آمریکایی را به تصویر می‌کشد؛ رسانه‌هایی که مشتاقانه خود را روی نارنجک انداختند تا جان رفقایشان را در سنگر دولت بوش حفظ کنند.»


«نیویورک تایمز»، «واشنگتن‌پست»، «لس‌آنجلس تایمز» و دیگر رسانه‌های مشابه غربی که فریاد آزادی‌خواهی و استقلال‌شان، همواره گوش فلک را کر کرده، این خبر مهم و تعیین‌کننده و تاریخ‌ساز را سانسور کامل کرده و به‌طور مطلق بایکوت نمودند تا اوضاع آنچنان که سیاستمداران و گردانندگان ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی می‌خواهند پیش برود و حمله به عراق در ۱۹ مارس ۲۰۰۳ آغاز شود. حمله‌ای که تا امروز عظیم‌ترین خسارات مالی و جانی را به عراق و برخی همسایگانش وارد ساخته اما همچنان سلاح‌های کشتار جمعی یعنی بهانه آغاز این جنگ کشف نشده است.


چند روز قبل یک فقره دیگر از آمارهای من‌درآوردی برخی از مراکز فرمایشی در غرب انتشار یافت که در آن، لیست به اصطلاح کشورهای دارای بیشترین سانسور مطبوعات درج شده بود و طبق معمول این دسته از آمارهای تحریف شده، ایران هم جزو ۵ کشور آخر لیست بود! حالا با توجه به فیلم «اسرار رسمی» و کتابی که ماجرای واقعی «کاترین گان» را بیان کرده، به‌نظر می‌رسد همین یک فقره جرم یعنی پنهان کردن اسنادی که می‌توانست از جنگ و اشغال پانزده ساله و خانمان‌سوز عراق جلوگیری کند، برای رسانه‌های غربی کافی است که آنها را در زمره جنایتکارترین رسانه‌های تاریخ به شمار آورد.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس